Patikointi Melonta Veneily Purjehdus Marjastus ja sienestys Kalastus Hiihto huolletulla ladulla

Mitä Jouhtenisessa voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Saaren harjumaastossa on kaksi, osittain yhteneväistä, lyhyttä rengasreittiä. Reiteillä on paikoin haasteellisia korkeuseroja.

Maisema Sirnitsan kierron varrelta. Kuva: Marko Haapalehto

Meloa ja soutaa

Höytiäinen on iso järvi, jonka keskiosassa, lähellä itärantaa, Jouhteninen sijaitsee. Kontiolahden satamasta on saareen matkaa noin 5 km suuren järven selän halki. Alueelle on saatavissa veneilykartta.

Purjehtia ja liikkua moottoriveneellä

Jouhtenista ympäröivä Höytiäinen on iso järvialue, jonka rantautumispaikat sekä epäviralliset venereitit on merkitty Höytiäisen kalastus- ja veneilykarttaan.  

Hiihtää huolletulla ladulla

Kontiolahden kunta (www.kontiolahti.fi) on tehnyt olosuhteiden salliessa jääladun välille Kirkonkylä - Jere - Jouhteninen,10 km.

Kalastaa

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittua jokamiehenoikeudella (www.ymparisto.fi). Jouhtenisen saarta ympäröivällä Höytiäisellä saa viehekalastaa kalastonhoitomaksulla (www.eraluvat.fi). Luvan voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi). Jos kalastat Höytiäisellä useammalla kuin yhdellä vavalla tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi Höytiäisen viehekalastusluvan. Pyydyskalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi Höytiäisen yhtenäislupa. Tietoa Höytiäisen kalastusluvista löytyy Höytiäisen kalastusalueen sivuilta (www.hoytiainen.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi! 

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua. Saaressa on mitä parhaimmat puolukka- ja mustikkakankaat.

Uida

Alueella ei ole virallista uimarantaa. Uiminen onnistuu parhaiten Itärannan tulentekopaikan rannasta, jossa on myös laituri.

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).