Haluatko tukea Suomen upeimman luonnon hoitoa ja kunnostusta vapaaehtoisena? Vapaaehtoisena pääset nauttimaan Isojärven kansallispuiston upeista maisemista luonnonhoitotöiden lomassa sekä kokemaan kansallispuiston rauhoittavan ja rentouttavan vaikutuksen.

Tapahtumat

Isojärven kansallispuiston ajankohtaiset vapaaehtoistapahtumat löydät Isojärven tapahtumakalenterista. Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.

Lammaspaimennus

Isojärven kansallispuistossa sijaitsevassa Luutsaaren talossa on kesäisin lammaspaimenia huolehtimassa luonnonhoitajalampaiden päivittäisistä tarpeista. Kesän lammaspaimenviikot ovat varattavissa tammikuussa, jolloin tarkemmat varausohjeet kerrotaan Isojärven ajankohtaista-sivulla.

Ryhmät

Päivä töissä kansallispuistossa

Tauolla. Kuva: Pertti HeinonenRyhmä osallistuu Metsähallituksen työntekijöiden mukana luonnon virkistyskäytön ja luonnonhoitotöihin Isojärven kansallispuistossa. Työlajit vaihtelevat vuodenajan mukaan. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi niittoa tai polkujen ja tienvarsien raivausta. Sopii esimerkiksi leirikouluille, oppilaitoksille, yhdistyksille ja seuroille. Oppilaitokset voivat myös järjestää näyttökokeita ja kursseja Isojärven kansallispuistossa. Lisätietoja saa Metsähallituksen asiakaspalvelusta: sisasuomi@metsa.fi, puh. 0206 39 5270.

Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.