Heretyn kämppäkahvila avoinna lokakuussa torstaista sunnuntaihin

(Päivitetty 2.10.2019)

Heretyn kämppäkahvila on avoinna lokakuussa torstaista sunnuntaihin klo 10-18. Syyslomaviikolla (viikko 42) palvellaan tiistaista sunnuntaihin. Tervetuloa! 

 

Isojärvellä ennätysvilkas kesä 2019

(Päivitetty 23.9.2019)

Isojärven kansallispuistoon tehtiin lähes puolet enemmän käyntejä vuoden 2019 tammi - heinäkuussa kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Osittain kasvua selittää viime vuoden lopulla käyttöön saatu kävijälaskuri, joka tavoittaa kävijät entistä paremmin ja toimii myös talvella. Isojärven käyntimäärä on ollut vahvassa kasvussa jo pidempään. Tänä kesänä Isojärvelle on saatu uusi esteetön keittokatos Kannuslahteen, reittejä on kunnostettu ja viitoitusta uusittu Euroopan maaseuturahaston osarahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Viitoitus- ja reittien merkintätyöt ovat edelleen käynnissä. Lue koko tiedote (6.9.2019, Ennätysvilkas kesä Keski-Suomen kansallispuistoissa, https://bit.ly/2l0H1tN).

Kannuslahden uusi esteetön keittokatos saatiin käyttöön kesäkuussa 2019. Kuva: Julia Kivelä / Lakeland - Central Finland

 

Kansallispuiston reittien viitoitus- ja merkintätyöt käynnissä

(Päivitetty 3.9.2019)

Isojärven kansallispuistoon pystytetään parhaillaan uusia reittiviittoja. Samalla uusitaan myös reittimerkinnät. Reittien merkinnöissä on vielä syksyllä 2019 sekaisin vanhoja ja uusia merkkejä. Pahoittelut tilapäisestä haitasta.

 

Kannuslahden uusi keittokatos käytettävissä

(Päivitetty 25.6.2019 ja 23.9.2019)

Kannuslahden uusi esteetön keittokatos on käytettävissä. Esteetön puucee ja reitti Heretystä Kannuslahteen valmistuvat myöhemmin. Rakennustöiden etenemisestä tiedotetaan Isojärven facebook-sivuilla (www.facebook/isojarvenkansallispuisto). Kannuslahden taukopaikan muuttaminen esteettömäksi on osa Euroopan maaseuturahaston tukemaa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hanketta.

Erätaival Oy Heretyn kämppäkahvilayrittäjäksi

(Päivitetty 11.3.2019)

Erätaival Oy hyppää Heretyn kämppäkahvilan ohjaksiin toukokuussa 2019. Lue lisää tiedotteesta.

 

Heretty. Kuva: Sari Airas.

Isojärven kansallispuiston palvelurakenteita kehitetään

(Julkaistu 27.9.2019, päivitetty 4.2.2019)

Isojärven uudet viitat tulevat näyttämään tältä. Kuva: Leivonmäen kansallispuisto, Henri Solismaa.

Isojärven kansallispuistoon rakennetaan maastopyöräilyreitti (2019) ja laajennetaan sekä uudistetaan taukopaikkojen palvelurakenteita vastaamaan kasvanutta kysyntää (2018-2019). Kannuslahteen tulee uusi esteetön keittokatos ja käymälä (2019). Ala-Vahterista rakennetaan erityisesti melojille ja yrittäjille soveltuva tukikohta keittokatoksineen, telttapaikkoineen ja saunoineen (2020). Isojärven reitistöjen viitoitukset uudistetaan ja polkuverkostosta muodostetaan selkeästi opastettuja eri pituisia rengasreittejä (2019).

Isojärven investointien kokonaisbudjetti on 71 000 euroa. Työt toteutetaan Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa vuosien 2018–2020 aikana. Pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Linkki tiedotteeseen.

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)

Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Luminen aamu Isojärvellä. Kuva: Maija Mikkola

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.