Haukanhiedan kaivon vesi tulee keittää

(8.7.2019)

Haukanhiedalla sijaitsevan kaivon vesi on testattu, eikä se täytä talousvedelle asetettuja laatuvaatimuksia. Vesi tulee keittää tai käyttää desinfiointitabletteja. 

Erittäin huono tie

(7.6.2019)

Autoilijat huomio! Välttäkää etelästä päin tulevaa tietä, joka menee Valkeinen ja Ruokejärvet välisestä kohdasta. Tie on erittäin huonossa kunnossa useasta kohdasta! Tavallisella autolla siellä ei pääse liikkumaan ja maasturillakin on oltava huiman varovainen. Ei suositella ajettavaksi. Ajakaa ainoastaan opastetuista pääsuunnista puistoon.

Helvetinjärveltä saat laminoidun kartan lainaan

(Päivitetty 9.1.2019)
Haukanhiedalla ja Kankimäellä on postilaatikot, joista saa ottaa laminoidun lainakartan retkelle mukaan. Kartta tulee retken päätteeksi palauttaa takaisin jompaan kumpaan laatikkoon. Tarkoituksena on vähentää paperikarttojen aiheuttamaa jätettä, sillä monesti kartta lentää retken jälkeen roskiin.

Miten saat kartan mukaan retkelle?

  • tulosta kartta kotona tai kirjastossa luontoon.fi -sivustolta tai retkikartta.fi -sivustolta.
  • nappaa kännykkään kuva karttaelementistä
  • ota screenshot luontoon.fi:n pdf-kartasta tai lataa kartta puhelimeen
  • lainaa lainakartta postilaatikosta (muista palauttaa!

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Helvetinjärvi

Polkujuoksureittejä ei ole merkitty maastoon.

Liikut omalla vastuulla. Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.