Södra Konnevesi nationalpark

Båtutflykter i Södra Konnevesi Paddling i Södra Konnevesi Fotvandring i Södra Konnevesi Rullstolsled i Södra Konnevesi Besök sevärdheter och utsiktsplatser Bär- och svampplockning i Södra Konnevesi Fiske i Södra Konnevesi Cykling i Södra Konnevesi Fågelskådning i Södra Konnevesi Terrängskidning i Södra Konnevesi Snöskoturer i Södra Konnevesi Långfärdsskridskoåkning i Södra Konnevesi Ridning i Södra Konnevesi Snorkeldykning i Södra Konnevesi Dykning med utrustning i Södra Konnevesi              

Loukkulampi. Bild: Jere Ekosaari

Södra Konnvesi nationalparks symbol - fiskgjusenI Södra Konnevesi kan du åka båt på de vida insjöfjärdarna eller paddla i öarnas labyrinter som kantas av släta klippor och branta väggar. I det klara vattnet ser du djupt ner i den vilda insjööringens rike. I parken som är fylld av imponerande motsatser vandrar du från lundar upp på höga klippor där du kan beundra fiskgjusens hemtrakter.

Passar för: Passar både för personer på båtutflykt och de utan båt. Terrängen är delvis brant. I Vuori-Kalajas område kan du ta dig fram med rullstol (300 m) och en följeslagare. På ön Lapinsalo finns det en tillgänglig brygga.

Denna sidas webbadress är www.utinaturen.fi/sodrakonnevesi.