Nationalparksfaddern Patrik Borg

Näringsterapeut Patrik Borg har blivit bekant för oss i olika sammanhang i anknytning till hälsa och välmående. Hans expertis grundar sig däremot inte på tajta regler och disciplin, utan greppet är samtidigt avslappnat och tillåtande. 

Nationalparksfaddern Patrik Borg blir tänd på nationalparkernas olika friluftsmöjligheter. Bild: Niclas Mäkelä / DeskiPatrik visar sig vara en aktiv motionär som tycker om såväl spring- och cykelturer som klättring och dykning. Dessa aktiviteter kan han också syssla med i många nationalparker. 

"Jag har redan under en tid varit helt ointresserad av inomhusaktiviteter, sådant sysslar jag med endast om jag måste. Vi spenderar helt tillräckligt med tid inomhus ändå. Det ger en helt annan känsla att vara utomhus, nästan oberoende av vädret. "

Som sitt själsliga landskap utnämner Patrik en klippig skärgård som man kan betrakta i det oändliga. Patrik spenderar tid i Ålands och Åbo skärgård och som nationalparksfadder har han möjlighet att bekanta sig med skärgården även under ytan. 

"Undervattensnaturstigen i Skärgårdshavets nationalpark lockar", konstaterar Patrik ivrigt. Stora Hästöns undervattensnaturstig ger dykaren en möjlighet att se den fascinerande världen under ytan med bland annat algtäckt berggrund, små fiskar och snäckor. 

Småbarnspappan Patrik utövar aktiviteter även tillsammans med barnen. Som nationalparksfadder ger han även tips på hur man kan spendera tid i naturen tillsammans med barnen och hur man kan röra sig med dem. 

"Det går också bra att plocka svamp tillsammans med familjens minsta", tipsar den ivriga svampplockaren.