Besök Raseborgs slottsruin

14.7.2021
Under varning för skogsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i stugors eldstäder. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.

Kontrollera varningarna

Då det råder varning för skogs- eller gräsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i ödemarksstugornas och i andra stugors eldstäder. Var extremt varsam vid hantering av öppen eld. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Observera att det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.

Folksamlingar vid eldplatserna ökar risken för koronavirusinfektioner. Instruktioner angående coronaviruset

Öppettider 2019

Raseborgs slott tjänade som Västra Nylands administrativa centrum på medeltiden. Det kungliga slottets historia omfattar tusentals berättelser om allt från förtrollande kärlek och förlista skepp lastade med skatter, till ett ödesdigert ras i ölkällaren och slutet på slottets storhetstid.

Gruppbokningar tas emot året om.

Öppethållningstider 2018: raaseporinlinna.fi

Besöksadress: Raseborgs slottsväg 110, 10710 Snappertuna

Övriga tidpunkter på beställning.


Grupper

Vänligen boka alltid gruppbesök på förhand.

Kontaktuppgifter

Kommunikationer och kartor

Raseborgs slott ligger i närheten av Snappertuna kyrkby i Raseborg i Västra Nyland. 

Med bil

  • Vägen till Raseborgs slottsruin är skyltad från riksväg 25. Man viker av från riksväg 25 vid Degerby och kör 4,9 km längs Huskvarnsvägen (väg 1102). Därefter viker man till höger in på Gamla kustvägen (väg 1050) och fortsätter längs den i 1,4 km. Man viker av till vänster in på Raseborgs slottsväg och kör 1,2 km.
  • Parkeringsplatsen ligger cirka 0,4 km från slottet på andra sidan Raseborgsån, invid Raseborgs slottsväg.

Med buss

På cykel

  • Man kan ta samma väg till slottsruinen på cykel som med bil, se vägbeskrivningen ovan. En alternativ cykelrutt går genom Snappertuna kyrkby. Ta Snappertuna kyrkväg och vik in på Väktarvägen och vidare till höger till slottet.

Kartor