Raate - Puras, 18 km

Efter Raate går vandringsleden längs en väg ungefär en kilometer men viker sedan av mot norr. Vandringsleden möter sedan vinterleden och lederna går en sträcka längs samma rutt. Då vandrings- och vinterleden når en skogsbilväg, som kommer från vägen Raatteentie, viker vandringsleden av mot norr längs en skogsväg. I Viisriihinen möts lederna åter och fortsätter tillsammans norrut. Söder om tjärnen Limpurinlampi finns en eldplats, på 10 km avstånd från Raate.

Efter eldplatsen skiljs lederna åt. Vandringsleden går i skogsterräng och kommer till Hietakoski i Hietajärvis södra del. Leden fortsätter norrut längs Hietajärvis strand och kommer till Hietajärvi skärmskydd, ca 15 km från Raate. Från skärmskyddet går leden via Syvänperänsärkkä till Hietajärvis norra del och kommer till en väg som för till Puras by. Därifrån är det knappt en kilometer till Puras by.

Puras - Matalavaara, 18 km

Efter Puras följer vandringsleden en väg norrut men viker sedan av mot nordost och följer nu en skogsbilväg. Efter ca 4 km förenar sig vandringsleden med vinterleden igen. Sedan går lederna norrut och efter ett par kilometer kommer de till Hoikka eldplats, på ca 6,5 km avstånd från Puras.

Lederna fortsätter tillsammans norrut mot sjön Kivijärvi, i vars södra ända vandringsleden viker av åt eget håll, dvs. till västra sidan av Kivijärvi. På norra sidan av Kivijärvi i ändan av en kort avstickare finns en eldplats, på 14 km avstånd från Puras. Vandringsleden fortsätter mot nordost tills den möter en skogsbilväg och följer den fram till Matalavaara-vägen.

Matalavaara - Lapinlampi, 7 km

Från Matalavaara går leden längs en väg västerut och viker av mot norr vid Rasinlampi. Väster om Matalajärvi finns det en eldplats, drygt 1 km från Matalavaara. Leden fortsätter norrut, går norr om sjön Julmanjärvi och förenar sig med en skogsbilväg, längs vilken den fortsätter till Lapinlampi. Söder om Lapinlampi för en gammal otydlig stig till Toravaara-vägen, som i sin tur förenar sig med väg nr 843.

Lapinlampi - Pirttivaara, 13 km

 Leden går vidare från Lapinlampi längs en skogsbilväg och förenar sig med vinterleden. Leden fortsätter mot nordost, i närheten av gränszonen, och kommer till södra delen av Särkkälampi. Sedan skiljs vinter- och vandringsleden åt och vandringsleden går på östra sidan av Särkkälampi. Efter Särkkälampi kommer man till Särkän maja ödestuga, som ligger 6 km från Lapinlampi. Leden fortsätter sedan mot nordost, förenar sig med vinterleden och en skogsbilväg, som den följer delvis fram till Karttimojoki. Från Karttimojoki går en kort avstickare till ett skärmskydd, som ligger på 11 km avstånd från Lapinlampi. OBS! Karttimojoki skärmskydd är inte mer underhållit struktur. Efter ån Karttimojoki följer leden delvis ett snöskoterrutt och kommer till slut till en väg som för till Pirttivaara.