Junior Ranger -toiminta aloitettiin Syötteellä kesällä 2011. Toiminnan tavoitteena on esitellä lähialueen nuorille Syötteen kansallispuiston luontoa, reittejä ja siellä tehtävää työtä. Nuoret pääsevät itse kokeilemaan luonnonsuojelutyötä ja tutustumaan omaan ainutlaatuiseen kansallispuistoonsa.

Leireilyä kesällä

Syötteen Junior Ranger -leiri on tarkoitettu 14–15 -vuotiaille nuorille, jotka haluavat tutustua Syötteen kansallispuiston luontoon uusien ystävien kanssa. Leirin aikana tutustutaan myös Syötteen alueen historiaan sekä tehdään luonnonsuojelutyötä puiston hyväksi. Ohjelmassa voi olla lisäksi tutkimusta, huoltoa, rakentamista tai ennallistamistöitä. Leikit ja vapaa-aika ovat tietysti osa leiriohjelmaa.

Leirin järjestää Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalvelut yhteistyössä Oulun seudun ammattiopiston (www.osao.fi) Pudasjärven matkailulinjan  sekä Rimminkankaan koulun kanssa. Matkailulinjan toisen vuosikurssin opiskelijat ja opettajat järjestävät ohjelman yhdessä Metsähallituksen työntekijöiden kanssa. Opiskelijat saavat siten hyödyllistä kokemusta luontomatkailusta ja Metsähallitus apua leirin järjestämiseen. 

Toimintaa leirien jälkeen

Kaikki uudet Junior Rangerit, jotka ovat osallistuneet leirille, ovat osa suurta eurooppalaista Junior Ranger -perhettä. He voivat osallistua joko kansallispuistossa järjestettävään jatkotoimintaan tai jopa kansainvälisille leireille. Syötteellä jatkotoimintaa on ollut tapahtumien yhteydessä.

Jatkotoimintatapaaminen voi olla myös päivänmittainen retki puistossa, jossa hiotaan esimerkiksi suunnistustaitoja tai yön yli kestävä retki, jossa ehtii toteuttamaan monipuolisempaa ohjelmaa. 

Lisätietoja Junior Ranger -toiminnasta: