Ekenäs naturum

Ekenäs naturum. Bild: Hans-Erik Nyman.

Välkommen till Ekenäs naturum

Ekenäs naturum berättar om Östersjöns och den västnyländska skärgårdens föränderliga natur på ett intressant sätt. I utställningen som är riktad till barn kan du förundra dig över undervattensljud, beundra en fiskarstuga, leta efter främmande arter i ett torrt akvarium och bekanta dig med livet i sumpmarken. Det hemtrevliga naturumet verkar i ett hus från 1840-talet.

Öppettider år 2020

Stängt på grund av coronaviruset 2020. Vi följer med situationen och meddelar om förändringar.

Kontaktuppgifter

Adress: Strandallén 5, 10600 Ekenäs (Raseborg)

Telefon: 0206 39 4613

E-post: tammisaari(at)metsa.fi

Läge: Västra Nyland, Raseborg (www.raseborg.fi), Ekenäs centrum, i närheten av gästhamnen. Läs mer.

Besök oss: Öppet dagligen på sommaren, en del av veckan på våren och hösten, vintertid på beställning. Det är gratis att bekanta sig med naturumet. Avgiftsbelagda utställningsguidningar för grupper kan bokas i förväg. Läs mer.

Värt att se och göra: Utställningen Skärgårdens skiftningar, tillfälliga utställningar, kortfilmer om skärgårdens natur, evenemang, gruppguidningar. Läs mer.

Passar för: Ett utmärkt resmål för hela familjen. Huvudutställningen och auditoriet är tillgängliga med rullstol, ramp vid ytterdörren, toalett för rörelsehindrade.
I Ekenäs  naturum får hundarna och andra sällskapsdjur vänta utanför. Vid trappan finns krokar där hundägarna kan sätta fast hunden medan de besöker naturum. 

Service: Friluftsinformation, naturvägledning för dagisgrupper och skolelever, auditorium för uthyrning, handbibliotek, produkter till försäljning. Naturumets samarbetspartners erbjuder ytterligare tjänster. Läs mer.

Fortstyrelsen ansvarar för naturumets verksamhet.

Denna sidas webbadress är www.utinaturen.fi/ekenasnaturum.