Nyhetsarkiv

Tillbaka

Residensprogrammets första konstutställning på ön Örö

2019-07-03

Konstutställning på Örö, 30 juni - 31 augusti 2019

Residensprogrammet ÖRES organiserar sin första grupputställning på ön Örö i Kimito sommaren 2019. Utställningen presenterar ett antal finländska konstnärer som har arbetat i Örö under de senaste åren. Det finns ett brett urval av både miljö- och installationskonst samt fotografisk, video- och ljudkonst.

Lilli Haapalas Seeds of Utopia

Verken finns på olika ställen på ön; i tomma byggnader, bunkrar och den naturliga miljön. Platserna där konstverken finns att se är märkta med skyltar.

Utställningens konstnärer är Liina Aalto-Setälä, Lilli Haapala, Kristian Jalava, Elina Juopperi, Nuutti Koskinen, Teemu Lehmusruusu, Ulla Leppävuori, Pasi Rauhala, Lisa Roberts & Pagan, Nestori Syrjälä och Saara Tamminen & Aku Leinikki.

ÖRES är ett internationellt residensprogram för konstnärer och forskare på Örö. Den konstnärsstyrda organisationen startade sin verksamhet hösten 2015, varefter cirka 70 konstnärer och forskare har arbetat i residensprogrammet året runt.

Örö är en fästning ö som ligger i Kimito området, sydväst om Hitis. Ön överläts från Försvarsmakten till Metsähallitus 2015, och blev en del av Skärgårdhavets Nationalparken. Residenset är verksamt i Örös 6-tums kasernområde i ett fd. officershus. Utställning har understötts av Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet och Kimitoöns kommun.

Vidare information: