Nyheter

Den nya rutthelheten förenar denna sommar de tre populäraste turismöarna i Helsingfors

Målet med det intensiva samarbetet mellan Forststyrelsen, förvaltningsnämnden för Sveaborg och företagare på Lonnan och Skanslandet är att öka uppehållstiden och locka internationella kunder genom att utveckla serviceutbudet och tillgängligheten. Nytt i sommar är ringlinjen från Fiskehamnen till Skanslandet via Sveaborg och Lonnan. 

Vattenbuss framför steniga öar.
 

Den ruttrafik som bedrivs av FRS Finland inleds den 1 maj. Skanslandets huvudlinje samt Sveaborgs och Lonnans vattenbusslinjer avgår från Lübeckbryggan på Salutorget, bredvid Saluhallen. Ringlinjen som från och med den 22.5. går från Fiskehamnen till Skanslandet via Sveaborg och Lonnan ansluter sjötrafiken till metronätet.

"Skanslandet, Sveaborg och Lonnan skapar tillsammans en överlägsen servicekoncentration i skärgården, och tack vare ringlinjen är den nu tillgänglig med en biljett under samma dag", säger kundservicechef  Petra Niskanen vid Forststyrelsens Naturtjänster. 

I helheten ingår mycket intressant att uppleva: Skanslandets mångsidiga natur, konstinnehåll och kaféer, Sveaborgs världsarv med sina mångsidiga tjänster samt bastu- och restaurangtjänsterna i Lonnan med sina evenemang. 

"Med dagsbiljetten är det enkelt att resa mellan öarna på olika linjer. Detta är en ny produkt för öhoppning för sommaren 2023", säger FRS Finlands verkställande direktör Tomi Ståhlberg.

Skärgårdens utbud livas också upp av många evenemang, såsom Helsingforsbiennalen som återvänder till Skanslandet i sommar. Helsingforsbiennalen öppnas på Helsingforsdagen den 12 juni och fortsätter fram till den 17 september.

Mer information