Nyheter

Bokningen av Forststyrelsens stugor för 2024 öppnas tisdag 2.5 kl. 12.00

Från och med tisdag 2.5.2023 kl. 12.00 kan du boka Forststyrelsens Naturtjänsters reserverings- och hyresstugor för 2024.  Bokningar kan göras i webbutiken Eräluvat.fi. En liten del av stugorna går också att boka via naturumet eller våra samarbetsföretagare i området i fråga.

Forststyrelsens Naturtjänster ansvarar för underhållet av cirka 150 reserverings- och hyresstugor för friluftsentusiaster i nationalparkerna, de övriga naturskyddsområdena och ödemarksområdena. Största delen av stugorna går att boka i webbutiken Eräluvat.fi (eraluvat.fi) eller på servicenumret 020 692 424. Vissa stugor går att boka endast via naturumen. Vissa stugor kan bokas endast för hela veckor, men största delen också för andra tider. De populäraste stugorna kan också ha begränsningar i längden på bokningarna, så att så många som möjligt ska kunna njuta av dem.

I webbtjänsten Utinaturen.fi finns info om stugorna och bokningssätten

Den som överväger att boka en stuga kan besöka www.utinaturen.fi/stugor för att bekanta sig med stugutbudet och kontrollera närmare uppgifter om bokningen.

Utöver hyres- och reserveringsstugor har Forststyrelsen också avgiftsfria rast- och ödestugor för friluftsmänniskor. Raststugorna är avsedda för dagsbruk, och endast i undantagsfall kan man övernatta i dem. Ödestugorna är avsedda för tillfälliga pauser och övernattningar för privatpersoner som färdas till fots, på skidor eller på annat sätt förflyttar sig med egen muskelkraft.

Mer information

Webbutiken Eräluvat.fi
Stugor i Utinaturen.fi
Bokningsvillkor