Nyheter

Bokningen av Forststyrelsens stugor för 2023 öppnas måndag 2.5 kl. 12.00

Från och med måndag 2.5.2022 kl. 12.00 kan du boka Forststyrelsens Naturtjänsters reserverings- och hyresstugor för 2023.  Bokningar kan göras i webbutiken Eräluvat.fi (verkkokauppa.eraluvat.fi). En liten del av stugorna går också att boka via naturumet eller våra samarbetsföretagare i området i fråga. 

Loftbod på sommaren, bastubyggnad i bakgrunden.
 

Forststyrelsens Naturtjänster ansvarar för underhållet av cirka 150 reserverings- och hyresstugor för friluftsentusiaster i nationalparkerna, de övriga naturskyddsområdena och ödemarksområdena. Bokningen av stugor för 2023 öppnas måndag 2.5 kl.12. Webbutiken Eräluvat uppdateras för närvarande. När en stuga har bokats för säsongen 2023 får kunden omedelbart en bokningsbekräftelse, men betalningslänken för att betala bokningen skickas till kundens e-post senare än normalt, först i slutet av 2022.

Största delen av stugorna går att boka i webbutiken Eräluvat.fi (verkkokauppa.eraluvat.fi) eller på servicenumret 020 692 424. Vissa stugor går att boka endast via naturumen. Vissa stugor kan bokas endast för hela veckor, men största delen också för andra tider. De populäraste stugorna kan också ha begränsningar i längden på bokningarna, så att så många som möjligt ska kunna njuta av dem.

Forststyrelsen har uppdaterat bokningsvillkoren för stugorna, som ska beaktas vid planeringen av bokningen från och med 2.5.2022. De nya bokningsvillkoren uppdateras på webbplatsen Utinaturen.fi.

I webbtjänsten Utinaturen.fi finns info om stugorna och bokningssätten

Den som överväger att boka en stuga kan besöka www.utinaturen.fi/stugor för att bekanta sig med stugutbudet och kontrollera närmare uppgifter om bokningen.

Utöver hyres- och reserveringsstugor har Forststyrelsen också avgiftsfria rast- och ödestugor för friluftsmänniskor. Raststugorna är avsedda för dagsbruk, och endast i undantagsfall kan man övernatta i dem. Ödestugorna är avsedda för tillfälliga pauser och övernattningar för privatpersoner som färdas till fots, på skidor eller på annat sätt förflyttar sig med egen muskelkraft.

Instruktioner angående coronaviruset

Forststyrelsens Naturtjänsters uppdaterade instruktioner angående coronaviruset. Sidan uppdateras efterhand som myndigheterna preciserar sina anvisningar utifrån hur sjukdomssituationen framskrider.

År 2022 hålls reserverings-, hyres- och ödestugorna öppna, men reserveringsstugornas kapacitet kan tills vidare vara begränsad områdesvis. Forststyrelsen rekommenderar kunderna att kontrollera situationen i området på stugans egen sida i webbtjänsten Utinaturen.fi före resan.  Forststyrelsen förbehåller sig rätten till ändringar.  

Mer information