Utinaturen.fi - Första sidan
Forststyrelsen

Ruunaa strövområde 

Siikakoski om vintern. Bild: Heikki Räsänen
Ruunaas läge i Finland
Östra Finland, Norra Karelen
Lieksa (www.lieksa.fi, på finska)
Areal 32 km², inrättat 1987
Området förvaltas av Forststyrelsen.
Ruunaa strövområdes symbol

Kom och upplev skummande forsar och närheten till ryska gränsen i Ruunaa! Lieksanjokis landskap ger minnesvärda upplevelser under alla årstider.

I strövområdets inspirerande landskap får din vandrings-, cykel-, skid- och paddlingsaktiviteter en ny glans. På Ruunaa strövområde kan man uppleva ett unikt äventyr i de fritt flytande forsarna. Ruunaas forsled skapar möjligheter för mångahanda vattenaktiviteter allt från forsränning till paddling. Även för fiske-entusiaster erbjuder Ruunaa fina vatten med sina utplanterade och naturliga laxar. För fiskare finns det en tillräcklig utmaning på det 20 km långa fiskeområdet. Om vintern kan man också runda forsarna med snöskoter.

För vandrare finns det många olika leder genom forslandskap och tallmoar med alternativ för såväl dagsbesök som flera dagars vandringar. Ruunaa strövområde gränsar i öster till Ruunaa naturskyddsområde, där man kan fortsätta sin färd på skogsvildrenens revir. På strövområdena idkas även skogsbruk men dock med hänsyn till rekreationsbrukets behov.

Senaste uppdatering 2014-01-10

Kundtjänst

Tel. 0205 64 5757
ruunaa(at)metsa.fi

 

Ruunaa naturum

Närliggande utflyktsmål

Forststyrelsen, PB 94 (Fernissagatan 4), 01301 Vanda, Växel 0205 64 100