Nyhetsarkiv

« Tillbaka

Tygmärken för alla nationalparker nu ute i försäljning i nätbutik

2018-01-08


Forststyrelsens Naturtjänster har svarat på kundernas önskemål och nu kan nationalparkernas officiella tygmärken köpas i alla Finlands 40 parker samt vid 5 andra naturobjekt. Alla 45 enskilt planerade tygmärken är ute i försäljning i Scandinavia Outdoors nätbutik. Även naturcentren och parkernas kundservice säljer fortfarande tygmärken för närliggande objekt.

Forststyrelsens Naturtjänster

I och med jubileumsåret Finland 100 har allt fler friluftsintresserade tagit steget att besöka alla Finlands 40 nationalparker. Friluftslivet har engagerat många att samla tygmärken med en nationalparkslogo. Friluftsintresserade har länge önskat, att märken skulle säljas i en nätbutik och att man kunde köpa en enhetlig samlingsprodukt, med alla en logo för alla nationalparker. Nu har Forststyrelsens Naturtjänster svarat på dessa önskemål och alla 45 tygmärken hittas i samma nätbutik. 

Pallas-Yllästunturi nationalpark: Foto: Maarit Kyöstilä/Forstsyrelsen

I samarbete med Forststyrelsens Naturtjänster har Scandinavian Outdoor tagit in tygmärken för Finlands alla 45 nationalparker. Utöver nationalparksmärkena finns tygmärken nu även för fem andra naturobjekt, såsom exempelvis Mallas naturpark och Lapska armen.

Samlingsfavoriterna hittas i sortimentet i Scandinavian Outdoors nätbutik – hela urvalet hittas här.

Forststyrelsens Naturtjänster använder en del av vinsten från logoprodukternas försäljning direkt för skyddsobjektens underhåll, så förutom att de är fina souvenirer stöder varje märke nationalparkernas underhåll.

 

Mera Information