Nyhetsarkiv

« Tillbaka

Ge förslag till Årets frivilliga miljöarbetare!

2017-10-23

Nu är det igen möjligt att skicka in förslag till Årets frivilliga miljöarbetare. Årets frivilliga miljöarbetare kan vara en person eller en organisation som gjort frivilligarbete till ära av hundraåriga Finlands natur i form av friluftsliv eller naturskydd och så att denna verksamhet har fördjupat finländarnas förhållande till naturen.

Bild: Forststyrelsen/Tiina Laitinen

Årets frivilliga miljöarbetare utses den 5.12. för sjätte gången. Årets frivilliga miljöarbetare är en aktör som genom sin insats förbättrat naturens tillstånd i Finland och gjort frivilligarbete utifrån sin kärlek för den finska naturen, en art, ett utflyktsmål eller kanske ett kulturarvsobjekt.

Till ära av jubileumsåret Finland 100 läggs vid valet av miljöarbetaren i år vikt vid att aktören deltagit i firandet av hundraåriga Finlands natur i friluftslivets eller naturskyddets tecken.

Vem som helst kan fritt föreslå en lämplig person, förening, organisation eller annat samfund som hen anser att borde tilldelas hederstiteln Årets frivilliga miljöarbetare. Forststyrelsens Naturtjänster utser en jury, som sedan väljer Årets frivilliga miljöarbetare bland de inkomna förslagen.

Tiden under vilken man kan skicka in sitt förslag är 23.10–16.11 med följande blankett (www.webropolsurveys.com)

Årets frivilliga miljöarbetare utsågs första gången år 2011

Forststyrelsens Naturtjänster har utsett Årets frivilliga miljöarbetare åren 2011–2015.

År 2016 övergick man till ett system där miljöministeriet och Internationella naturvårdsunionens (IUCN) nationella kommitté i Finland jämna år utser Den bästa insatsen för naturen och Forststyrelsens Naturtjänster udda år Årets frivilliga miljöarbetare.

Till Årets frivilliga miljöarbetare har tidigare år utsetts Virtavesien hoitohdistys (2015), Marko Kettunen för arbete med stora rovdjur (2014), Jarmo Ahtinen för arbete med kungsörnar (2013), Pentti Järvisalo och WWF-talkolägren (2012) samt Tauno Ulvinen och Esteri och Martti Ohenoja (2011).

Ytterligare information

  • #luontovapaaehtoinen2017 och #vapaaehtoistenpäivä