Nyhetsarkiv

« Tillbaka

Forststyrelsen söker företag att driva Raseborgs slott med tillhörande servicebyggnader

2017-10-18

Forststyrelsen söker hyresgäst (företag eller samfund) för att driva verksamheten vid Raseborgs slott.

Till uthyrning erbjuds restaurangbyggnad (160 m²), försäljningsbyggnad (113,5 m²), lagerbyggnad (ca 80 m²), Nytorp (ca 40 m²) och Raseborg slottsruin. Till markområde ges utnyttjanderätt för användning till tillställningar o.s.v. Raseborgs sommarteater ingår inte i de nu till uthyrning erbjudna lokalerna i området.

Vi söker ett företag eller samfund som vill utveckla servicen och tjänsterna på ett hållbart sätt vid Raseborgs slottsområde. Färdigheter till samarbete och året runt verksamhet ser vi som viktigt. Vi erbjuder en spännande plats med stora möjligheter för utveckling av näringsliv. Raseborgs slott besöktes 75 000 gånger år 2016 och besökarmängdernas ökning fortsätter. Slottet är en av flaggskeppen i regionens turismverksamhet.

De som är intresserade av att bekanta sig med området och byggnaderna kan anmäla sig på förhand till visning till adressen hans-erik.nyman(at)metsa.fi. Visningar sker 23.10 och 30.10. kl 10.00. Området kan besökas även på egen hand.

Vi ber intresserade skicka in en affärsplan samt hyreserbjudande för fortsatta underhandlingar senast 17.11.2017 kl. 16 antingen

  • per post: Forststyrelsen, Henrik Jansson, Kärsämäkivägen 8, 20300 Åbo, märk kuvertet RASEBORG
  • eller elektroniskt till adressen henrik.jansson(at)metsa.fi, rubrik RASEBORG HYRESGÄSTANSÖKAN

Vi önskar att företag som ansöker har även erfarenhet av internationell turism och färdigheter till försäljning.

Mer uppgifter

Raseborgs slott tjänade som Västra Nylands administrativa centrum på medeltiden. Det kungliga slottets historia omfattar tusentals berättelser om allt från förtrollande kärlek och förlista skepp lastade med skatter, till ett ödesdigert ras i ölkällaren och slutet på slottets storhetstid.