55 000 personer deltog i evenemangen kring Naturens dag – finländarna flaggade flitigt för naturen

Bild: Eeva Mäkinen2017-08-30
Finlands natur upplevde en värdig fest- och flaggdag lördagen den 26 augusti. Tiotusentals människor begav sig till de över 260 ordnade naturevenemangen för att lyssna till körsång, göra utflykter, äta tillsammans i det fria och fira naturen. Över 2 000 körsångare sjöng i naturens egna konsertsalar.

De blåvita flaggorna vajade för naturen i tusentals flaggstänger. Sammanlagt 300 000 människor deltog i firandet av de fyra Naturens dagar som ordnades under året. Läs mera.

Europeiska unionen – storprojekt skyddar våra mest värdefulla myrar och små vattendrag

24.8.2017

Myrar och våtmarker som flödar över av naturrikedomar medför många fördelar för det finska folket. Rent vatten är ett livsvillkor för oss alla och bärskogarna, de fina viltmarkerna och fågelvattnen är till glädje för många. Nu är målet att skydda vårt lands myrar, bäckar och fågelvatten med ett historiskt omfattande projekt. Läs mera.

Enkelt till skärgården!

9.6.2017
Nationalparkerna och de historiska platserna i skärgården lockar semesterfirare. Men måste man ha egen båt i skärgården? Skogsstyrelsen har samlat tips för sommaren 2017 om kända och mindre kända utflyktsmål i skärgården dit man kommer utan egen båt.

Bild: Sanna-Mari Kunttu

En timme arbete utomhus till hundraåriga Finlands ära

Projektet Naturens dagar, som är en del av programmet för Finlands 100-årsjubileum, och Helsingfors stad utmanar arbetsgivare att ta sina anställda ut i naturen under en timme i maj (vecka 20). Nästa Naturens dag firas 20.5.2017, och arbetsgivarna uppmanas att under samma vecka (15–19.5.2017) ge sina anställda möjlighet att vistas en timme i naturen och på det sättet främja sitt eget välbefinnande och organisationens framgång.
 

Antalet besök i nationalparkerna fortsatt att växa och deras gynnsamma inverkan på ekonomin ökar fortfarande

27.1.2017
Över 80 % upplever att de får positiva hälsoeffekter av sitt besök på en natur- eller historisk plats. År 2016 företogs över 2,8 miljoner besök i Finlands nationalparker. Ökningen jämfört med året innan är sju procent, och effekten av besökarnas spendering av pengar i närområdet ökade 21 % *.

Naturvideon i Youtube

Hur ser Bottenhavets nationalpark ut? Hurdant arbete har flodpärlmussleforskaren? På Forststyrelsen Naturtjänsters kanal i YouTube kan du se korta videon om Finlands mäktigaste naturområden och naturskyddsarbetet. Till kanalen (www.youtube.fi).

Mobilappen 112 Finland

När man ringer ett nödsamtal via appen 112 Finland (www.112.fi) får operatören vid nödcentralen automatiskt uppgifter om uppringarens position.Det lönar sig att hålla telefonen varm och ha mat och dryck med sig. I Lappland finns stora områden med radioskugga och vissa telefonmodeller fungerar inte vid köldgrader, så det är viktigt att låta någon veta den planerade rutten och tidtabellen.

Utflyktskarta via mobilen

Utflyktskarta