Utinaturen.fi - Första sidan
Forststyrelsen

Bekanta dig med nationalparkerna genom deras faddrar 

De kända finländska ansiktena Matti Ristinen, Saimi Hoyer, Fatbardhe Hetemaj, Patrik Borg, Mikko "Peltsi" Peltola och Lauri Tähkä har utsetts till Finlands första nationalparksfaddrar. Nationalparksfaddrarna har alla ett eget starkt förhållande till naturen som uppmuntrar dem att dela sina naturupplevelser och tips med oss andra. 

Patrik Borg, Mikko Peltsi Peltola och Saimi Hoyer. Bild: Niclas Mäkelä/Deski Vill du ha nya tips för svampplockning av modellen Saimi Hoyer? Skulle du åka på fisketur med Mikko "Peltsi" Peltola, som även utbildat sig till fiskeguide eller gå på fågelskådning i musikern Lauri Tähkäs fotspår? Vill du veta hur näringsterapeuten Patrik Borg kombinerar friluftsliv med små barn? Vilken aktivitet skulle Fatbardhe Hetemaj, som berättar att hon låter sig lockas med i vad som helst och som valts till årets flyktingkvinna år 2009, lyckas locka dig till?

Ta ett dyk in i naturen tillsammans med en nationalparksfadder

Nationalparksfaddrarna sprider kännedomen om natur och aktiviteter i Finlands 37 fantastiska nationalparker och Kvarkens världsarv.

Faddrarna berättar om sina egna besök och upplevelser i nationalparkerna, ger utmärkta tips om hur man kan spendera tid och röra sig i naturen och njuta av den. De besöker även själva nationalparkerna på olika håll i Finland. 

Deras gemensamma budskap är att nationalparkerna är tillgängliga för alla. Tillsammans med faddrarna kan du uppleva hur naturen helar, ger kraft och glädje och inspirerar och piggar upp. När naturen mår bra, mår vi också bra. 

Nationalparksfaddrarnas tips om naturen och deras utflyktsberättelser kan du hitta på webbtjänsten Utinaturen.fi, på Facebook och i medier. Låt faddrarna leda dig till nationalparkernas förtrollande värld och hitta ditt eget sätt att njuta av naturen!

Denna sidas webbadress är www.utinaturen.fi/nationalparksfaddrar
Senaste uppdatering 2013-05-10

Bekanta dig med faddrar 

 

Matti Ristinen  

 

Saimi Hoyer. Bild: Niclas Mäkelä/Deski

Saimi Hoyer

 

Fatbardhe Hetemaj. Bild: Tapani Mikkola

Fatbardhe Hetemaj

 

Patrik Borg. Bild: Niclas Mäkelä/Deski

Patrik Borg

 

Mikko Peltsi Peltola. Bild: Niclas Mäkelä/Deski  

Mikko Peltsi Peltola 

 

Lauri Tähkä. Bild: Kira Gluschkoff 

Lauri Tähkä  

Forststyrelsen, PB 94 (Fernissagatan 4), 01301 Vanda, Växel 0205 64 100